Telenor

Telenor Norge ser på URBANITY-prosjektet som en mulighet til å bygge kompetanse, kunnskap og erfaring på hvordan digitaliseringen kan understøtte bedre innsikt og kontroll av klima og miljø. Ved bruk av den nyeste IoT teknologien kan man umiddelbart se effekten av tiltak, samt håndtere risikovurdering- og styringsstrategier.

Telenors ansvar er å levere mobil IoT kommunikasjon som er sentralt i utviklingen av smarte samfunn som høyhastighets tilkobling, lav responstid, lang batterilevetid og evnen til å håndtere et enormt antall tilkoblinger som vil skape nye tjenester. Når IoT -nettverket kombineres med programvare som kunstig intelligens og maskinlæring, vil mulighetene for nye tjenester utvides ytterligere. IoT – tjenester vil forbedre en rekke smarte bruksområder i tillegg til klima og miljø, som inkluderer utdanning, helse og industri, energi, transport, offentlig sikkerhet og innbygger tjenester.

Telenor har lansert to landsdekkende nett – NB-IoT og LTE-M, som begge er optimalisert for Internet of things (IoT), og som gjør at enheter og sensorer kan snakke sammen over 4G-nettet. NB-IoT gir svært god dekning (+99% av befolkningen) og er skreddersydd for løsninger som bare skal sende litt data og som trenger lang batteritid. LTE-M kan sende større datamengder enn NB-IoT, og passer godt for aktive sensorer som i tillegg skal ha video, tale- eller SMS-funksjon. Begge teknologiene inkluderer også svært høy grad av sikkerhet og er driftet 24/7/365.

Kontakt

Ivar Sørknes
Telenor AS
+47 90941599
ivar.sorknes@telenor.com